9-річну дівчинку незаконно намагалися вивезти з України

10 листопада 2021 року громадянин Російської Федерації намагався незаконно вивезти з України дев`ятирічну дівчинку.

У прикордонному пункті пропуску «Юнаківка» Сумського прикордонного загону чоловік з метою незаконного перетину кордону запропонував неправомірну вигоду (200 доларів США) прикордонникам, які відмовилися від хабара і повідомили в поліцію.

В діях громадянина України вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Інформацію про можливу протиправну діяльність громадянина РФ оперативниками Чернігівського прикордонного загону було отримано заздалегідь, які потім спільно зі своїми колегами-сумчанами і провели відповідну спецоперацію.

Вказаний громадянин неодноразово виїжджав у прикордонні райони Чернігівської та Сумської області з метою проведення «розвідки» місцевості, планування руху та в подальшому незаконного переправлення дитини через державний кордон України до Російської Федерації. Він також підшукував серед місцевого населення прикордонних населених пунктів осіб, які могли б надати допомогу в протиправній діяльності.

Всю отриману інформацію було надано до ГУНП в Чернігівській області, що стало підставою для початку кримінального провадження за ст. 332 ККУ.

Галина Шеховцова

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?